Titels

vraagtekens

Fake? Waarom heeft hij ze ook in de kast gesloten? Waarover spraken zij? Can You Forgive Her? Zijn er kanalen in Aalst? How about Europe? Haalt de Sovjet-Unie 1984? Het einde van de politiek? Gaat het Nederlands teloor? Moet worden gevreesd dat het nooit bestond? Verbaast u dit, nuchtere lezer? Zenuwen, dame? Hoe doet ze het? Who Was That Man? Allemaal raadsels, eh? Who Killed Cock-Robin? Waar is Remco Campert?

uitroeptekens

Gefälscht! Achter de schermen! Junge Pferde! Junge Pferde! Komm raus! Luilebol! Race d'Ep! Left Hand Right Hand! Southward Ho! Bottoms Up! Komt dat Zien! Vendu! Gimmick! Wraak! De Boekcorner van... Goos Verhoef! Bonjour Paris! Wie dronk toen water! Quos ego! Daddeldu, ahoi! ...honderd. Ik kom! Piet Grijs is gek! O Rare Amanda! Nooit van gehoord! Maar mooi! Fee! Fie! Foe! Fum!

numeriek

1984, 1900, 1066 and All That, 8.100.000 m³ zand, The ¢8 1,000,000 Bank Note, 100 jaar amusement in Nederland, 107 maal Sub Signo Libelli, 18mal Mexiko, Haalt de Sovjet-Unie 1984?

oplopend

De nul en het oneindige, Eerste keus, Met twee maten, De drie musketiers, Four Quartets, Vijf in je oog, Zes personen op zoek naar een auteur, Zeven sloten, Eight Men, Negen novellen, Tien wandelingen in Florence, "Nummer Elf', Twaalf stoelen, The Thirteenth Tribe, Erflaters van de twintigste eeuw, Ali Baba en de veertig rovers, Het festijn van Tachtig, ...honderd. Ik kom! De honderdtwintig dagen van Sodom, Duizend zielen, Duizend-en-één-nacht, Twintigduizend mijlen onder zee, Un millón de muertos

kleurrijk

Rood paleis, De groene spelling, Het zwarte licht, De bruine enveloppe, Grijsboek, Gebroken wit, Blauwe bloemen, Eerst grijs dan wit dan blauw

ontitelachtig

Kartonnen dozen, Dikke mensen, Ter grootte van een matrozenmuts, Genezing door aspirine, Een frisgewassen doedelzak, Do It Yourself Brain Surgery, Dat is eerst een mooi boekje, Tweede druk

familiair

Les parents terribles, Vincent en het geheim van zijn vaders lichaam, Toen ze over het lijk van haar moeder gestruikeld was..., Mama, kijk, zonder handen, Moeder Courage, De zoon van een dienstbode, Kind tussen vier vrouwen , Het kind is de vader van de man, De gebroeders Karamazow, De drie zusters, Wandelingen met tante, Oom Wanja, De neef van Rameau, Een valse nicht

solipsisme

Ik herinner mij, Nu ben ik alleen, Gewoon omdat ik ging, Het boek ik, Mijn beter ik, Vroeger was ik beter, Bewoond als ik ben, Ik zoek het hier, Sta ik toevallig stil, Ik ga m'n eige baan, Het Ik is een ding, Wat moet ik ermee, Kus of ik schrijf, Al bleef ik eeuwig ongelezen, Ik beken ik heb geleefd, ...honderd. Ik kom!

    • Gerrit Komrij