SALADE VAN WITLOF MET PEER EN MAGOR

'Magor' staat voor in laagjes gestapelde romige mascarpone afgewisseld met de zachte blauwschimmelkaas gorgonzola. Peer en kaas vormen een smakelijk paar en daarvan getuigt ook deze salade.

Voor 4 personen:

3 struikjes witlof

1 of 2 middelgrote handperen

1 eetlepel citroensap

1 deciliter zure room

100 gram magor

peper, een paar druppels olijfolie

(een paar walnoten)

Trek acht blaadjes van de witlof en bewaar ze. Haal de voet en de kern van de struikjes weg en snijd de resterende blaadjes fijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Sprenkel het citroensap over de brokjes peer. Meng de brokjes met de kleingesneden witlof.

Neem vier bakjes en leg in elk daarvan twee van de achtergehouden blaadjes witlof. Schep hierop het mengsel van peer en witlof. Roer een glad sausje van de zure room en de magor. Voeg peper

en/of olijfolie naar smaak toe. Schep de saus over de salade. Garneer desgewenst met de walnoten.