Omzetstijging stuwt winst Pepsico op

Het Amerikaanse frisdranken- en restaurantconcern Pepsico heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst behaald van 425,7 miljoen dollar tegen 285,4 miljoen dollar in dezelfde periode van 1991.

De omzet nam toe van 4,9 miljard tot 5,6 miljard dollar (9,25 miljard gulden). Pepsico heeft over de eerste negen maanden zijn winst zien oplopen van 809,1 miljoen tot 1,1 miljard dollar. In deze periode groeide de omzet van 13,7 miljard tot 15,4 miljard dollar (25,4 miljard gulden).De sectoren frisdranken, snacks en restaurants wisten in het derde kwartaal samen een omzetgroei van tien procent of meer te bereiken. Bij de frisdranken was de winstgroei met twintig procent het grootst. Snacks leverden achttien procent meer winst op en de restaurantsector zeventien procent meer.