KAIRO, 14 OKT. Twee dagen na de aardbeving in ...

KAIRO, 14 OKT. Twee dagen na de aardbeving in Egypte bestaat nog steeds verwarring over het aantal slachtoffers.

De Federatie van Rode-Kruisverenigingen in Genève meldde gisteren dat er in en rondom Kairo ten minste 1.000 doden en 10.000 gewonden waren. Maar die cijfers werden later met kracht tegengesproken door de Egyptische premier Atef Sedki, die verzekerde dat de lichamen van 386 doden zijn gevonden en dat 1.476 gewonden in ziekenhuizen liggen. Wel erkende hij dat deze cijfers nog zeer voorlopig zijn: er wordt een nog onbekend aantal mensen vermist. Onder de doden zijn veel schoolkinderen, die bij hun vlucht uit overvolle schoolgebouwen onder de voet zijn gelopen.

De semi-officiële krant Al-Ahram meldde vanochtend dat er ten minste 477 doden zijn. Het officiële persbureau MENA op zijn beurt liet weten dat het parket van Kairo 370 begrafenisvergunningen heeft afgegeven.

In totaal zijn volgens de autoriteiten 536 gebouwen geheel of gedeeltelijk verwoest. De kosten van de noodzakelijke herstelwerkzaamheden worden voorlopig op 150 miljoen dollar geraamd. (Reuter, AFP)