Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.00 ...

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.00 uur in Rotterdam een kwalificatiewedstrijd tegen Polen voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten in 1994.

Na de 2-1 nederlaag tegen Noorwegen zal bondscoach Dick Advocaat het elftal zeer waarschijnlijk op zes plaatsen wijzigen. In de opstelling die hij zaterdag hanteerde in de oefenwedstrijd tegen Jong Oranje had hij in vergelijking met de wedstrijd tegen Noorwegen vijf spelers vervangen en één verschoven. Danny Blind en Frank de Boer (beide Ajax) en John van 't Schip (Genua) zijn niet meer geselecteerd. Rob Witschge (Feyenoord) staat waarschijnlijk reserve, Sonny Silooy (Ajax) is geblesseerd.

In hun plaats spelen Peter van Vossen (Anderlecht), Berry van Aerle (PSV), Artur Numan (PSV), Wim Jonk (Ajax) en Aron Winter (Lazio Roma) of Gerald Vanenburg (PSV). Frank Rijkaard speelde drie weken geleden nog op het middenveld, maar zal vanavond als voorstopper fungeren.

Polen speelt waarschijnlijk in de volgende opstelling: Bako; Czachowski, Waldoch, Szewczyk en Rzepka; Araszkiewicz, Warzycha, Breczek en Lesiak; Ziober en Kosecki.

Voor de interland zijn ongeveer 20.000 kaarten verkocht.

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden op RTL 4. De uitzending begint om 19.55 uur. RTL 4 zal de komende vier jaar alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal in de kwalificatietoernooien voor het WK en EK uitzenden. Dochteronderneming Etudes et Projets van CLT/RTL heeft de uitzendrechten gekocht van van de Duitse Ufa Film en Televisiemaatschappij gekocht. De maatschappij had eerder de rechten verworven van de KNVB. De overeenkomst loopt tot en met het seizoen 1995/1996. Nederland speelt vijf kwalifcatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten (1994), vijf duels voor het Europees kampioenschap in 1996 in Engeland en elf vriendschappelijke interlands.