Gianni Bugno

Gianni Bugno heeft gisteren de Italiaanse semi-klassieker Milaan-Turijn gewonnen.

De wereldkampioen versloeg in de eindsprint zijn drie medevluchters Aldag, Rominger en Bezault. Beste Nederlander was neo-prof Erik Dekker op de achtste plaats. Hij begon als een van de laatste renners aan de beklimming. Op de top was hij een van de eersten. “Ik stond versteld van mezelf”, zei hij na afloop. “Ik was helemaal niet van plan voorin te koersen, maar ik reed heel gemakkelijk.”

Het Belgische wielerseizoen is gisteren afgesloten met de 59ste editie van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen. De Belg Paul Haghedooren had aan de finish vijf meter voorsprong op de fel sprintende Michel Cornelisse.

In de laatste klassieker van het seizoen, de Ronde van Lombardije die zaterdag wordt gereden, strijden de ploegen van Jan Raas en Peter Post om de wereldbeker voor ploegen. Afgelopen zondag in Parijs-Tours nam Panasonic de leiding van Buckler over. Het verschil tussen beide formaties is slechts één punt.