Buitendijk: Wél gevraagd voor Rosmalen

ROTTERDAM, 14 OKT. Wim Buitendijk, die gisteren te horen kreeg dat hij niet langer directeur kan zijn van het grastennistoernooi in Rosmalen, zegt enkele uren later te zijn benaderd om die functie wél op zich te nemen. Het internationale sportmanagementbureau Advantage, dat zich financieel garant heeft gesteld voor de komende drie toernooien, had naar zijn zeggen daarover al een principe-afspraak met hem. “Maar nu heb ik laten weten er geen behoefte aan te hebben.”

De fax waarin hij werd bedankt voor zijn diensten was ondertekend door voorzitter Ruurd de Boer van de tennisbond, één van de drie partners in de organisatie. De voorzitter had eerder op de dag gezegd dat het sportmanagementbureau een eigen medewerker, Jacques Kloppert, op die plaats wilde hebben. Volgens Buitendijk is contractueel vastgelegd dat Advantage een toernooidirecteur aanstelt, maar is er nooit sprake van geweest dat die uit eigen kring moest komen. De Boer bestrijdt dat. “Kloppert is commercieel en organisatorisch verantwoordelijk. Volgens het contract is hij ons aanspreekpunt.” Buitendijk, die ook directeur is van het Rotterdamse ABN Amro-indoortoernooi denkt dat persoonlijke gevoelens bij De Boer de reden voor zijn vertrek zijn.

De organisatoren lieten op de presentatie weten dat "Rosmalen' van vrijdag 11 tot en met zondag 20 juni wordt gehouden. Op de ATP kalender is echter de datum 7 tot en met 13 juni opgevoerd. De laatste is, aldus De Boer, de enig juiste datum.