VVD vormt met D66 college in Apeldoorn

APELDOORN, 13 OKT. De VVD gaat met CDA en D66 het nieuwe dagelijks bestuur van de gemeente Apeldoorn vormen.

Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de drie partijen. Het oude college, waarin CDA, D66 en PvdA zitting hadden, is uiteengevallen na de "stadhuisaffaire'. PvdA-wethouder H. Porringa werd begin deze maand door de gemeenteraad naar huis gestuurd omdat hij verantwoordelijk werd geacht voor het feit dat het nieuwe stadhuis 1,3 miljoen gulden duurder blijkt dan begroot. Bovendien is het te klein om alle ambtenaren te huisvesten. De PvdA trok daarop beide wethouders terug en zegde de samenwerking aan de coalitie op. De nieuwe coalitie levert D66 een extra wethouder op. Het CDA (12 van de 39 raadszetels) blijft drie wethouders leveren, D66 (7 zetels) gaat van een naar twee en de VVD (6 zetels) mag een wethouder leveren.