Irakezen vast op schip bij Kos

ATHENE, 13 OKT. Achtenzestig gevluchte christenen uit Irak zitten al een week vast op een schip in internationale wateren tussen het Griekse eiland Kos en de Turkse kust.

Het schip wordt noch door Griekenland noch door Turkije wordt toegelaten. Negen vluchtelingen, vrouwen en kinderen, zijn vrijdag met uitputtingsverschijnselen in een ziekenhuis op Kos opgenomen. De Irakezen arriveerden oorspronkelijk in een Turks schip op Kos, maar werden door de Grieken met een Grieks schip naar Turkije teruggestuurd omdat ze illegaal door de Turken Griekenland zouden zijn binnengesmokkeld. Athene en Ankara hebben inmiddels besloten op korte termijn besprekingen te beginnen over het probleem van illegale immigranten. Vorige maand verdronken 29 vluchtelingen toen hun schip zonk in een storm bij het eiland Khios. (Reuter, AP)