Grastoernooi van Rosmalen gaat voorlopig drie jaar door

ROSMALEN, 13 OKT. Het voortbestaan van het grastennistoernooi in Rosmalen, The Continental Grass Court Championships, is voor drie jaar verzekerd. Vanmorgen tekenden de organisatoren van het toernooi, de Nederlandse Tennisbond en het Autotron, een overeenkomst met een nieuwe partner, het internationale sportmanagement bureau Advantage. Het bureau verzorgt ook al de merchandising voor de tennisbond rond de Davis Cup en verplicht zich de komende drie jaar te zorgen voor de financiële middelen voor het evenement in Rosmalen. Het toernooi wordt beschouwd als een belangrijke voorbereiding op Wimbledon.

De laatste aflevering van het grastoernooi trok 24.000 deelnemers. Tot nu toe was "Rosmalen' verliesgevend. De voormalige partner ARC Sports and Events heeft zich tussentijds teruggetrokken. Volgens de KNLTB is het toernooi momenteel schuldenvrij.

Voor het toernooi van Rosmalen, dat volgend jaar van 11 tot en met 20 juni wordt gehouden, garandeert Advantage 300.000 dollar prijzengeld en 210.000 dollar aan startgeld. Voor dat bedrag moeten in elk geval twee spelers uit de top-20 worden gecontracteerd. Verder is het uitgangspunt dat alle Nederlandse topspelers aan het deelnemersveld worden toegevoegd. Een van de voorwaarden van de verbintenis was dat het sportmanagement bureau een toernooidirecteur levert. De Belg Jacques Kloppert volgt in die functie de Nederlander Wim Buitendijk op.