Telefoondienst Florida keert fraudegeld uit

TALLAHASSEE, 12 OKT. De Amerikaanse telecommunicatiemaatschappij Southern Bell zal aan 900.000 abonnees in Florida in totaal 15,2 miljoen dollar uitkeren. De abonnees hadden ten onrechte betaald voor nooit verleende diensten. Dit is door de Amerikaanse justitie bekendgemaakt.

De fraude is waarschijnlijk gepleegd door werknemers van Southern Bell. Zij voegden nooit gevoerde gesprekken toe aan de rekening van cliënten of betaalden niet terug als cliënten konden aantonen dat hun rekening te hoog was. Justitie, die de zaak vanaf maart vorig jaar in onderzoek heeft, overweegt een aantal werknemers in staat van beschuldiging te stellen.

Southern Bell zal gedurende drie jaar onder curatele komen te staan. Het bedrijf moet de staat 1,4 miljoen dollar betalen aan onderzoeks- en curatelekosten en aan eventuele kosten die moeten worden gemaakt als Southern Bell zich niet houdt aan de belofte geld uit te keren aan gedupeerde cliënten. Southern Bell heeft 3,8 miljoen cliënten in Florida. (AFP)