Skinheads opgepakt wegens wapenbezit

ARNHEM, 12 OKT. De Arnhemse politie heeft zaterdag acht skinheads aangehouden wegens verboden wapenbezit.

De acht maakten deel uit van een groep van ongeveer 65 skinheads, die vanuit heel het land naar Arnhem waren gekomen om een bijeenkomst te verstoren, waar over het Nederlands asielbeleid werd gediscussieerd. De Arnhemse politie heeft hen dat belet. De politie was getipt over de komst van de skinheads en heeft ze weggehouden van het jongerencentrum Willemeen, waar de bijeenkomst plaatshad. De acht aangehouden personen, zeven mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot 34, hadden ijzeren pijpen, een vlindermes, een honkbalknuppel en een boksbeugel bij zich. De politie spreekt van een "duidelijk gecoördineerde actie' omdat de aangehoudenen uit alle delen van het land afkomstig zijn. Ze zijn 's avonds weer naar huis gestuurd. Het jongerencentrum moest zaterdagavond tijdens een afsluitend concert nog enige tijd ontruimd worden wegens een valse bommelding.