Rellen in Lyon na dood van jonge immigrant

PARIJS, 12 OKT. In Vaulx-en-Velin, een voorstad van Lyon, die twee jaar geleden het toneel was van ernstige rellen, hebben zich het afgelopen weekeinde opnieuw botsingen voorgedaan tussen de politie en enkele honderden jongelui.

Aanleiding was de dood, donderdagavond in het op 40 kilometer van Lyon gelegen plaatsje Crémieux, van een 18-jarige immigrant, Mohammed Bahri, die met een gestolen auto een politieversperring wilde forceren. De politie schoot en Bahri, een inwoner van Vaulx-en-Velin, werd in het hart getroffen. De andere inzittende, een 17-jarige jongen, werd gewond.Vrijdagavond en zaterdagavond belegerden tweehonderd jongelui het politiebureau in Vaulx-en-Velin, bekogelden auto's van politie en brandweer en autobussen. Tien auto's die waren gestolen, werden in brand gestoken. Uit een gestolen BMW, die later verbrand werd teruggevonden, werd het politiebureau beschoten met een jachtgeweer. Volgens de autoriteiten was de dood van Bahri een voorwendsel voor een “ware stadsguerilla”.