Politie ontdekt hennepplantage in twee kassen

ROTTERDAM, 12 OKT. De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Nieuwerkerk aan den IJssel vijf Rotterdammers aangehouden die bezig waren met het oogsten van hennep in een kas.

De hennepplanten stonden in twee kassen, die samen een oppervlakte hebben van ongeveer 3.500 vierkante meter. Volgens de politie is dat een vrij grote kwekerij. Naar schatting gaat het om ruim 20.000 planten. De totale straatwaarde van de hennep bedraagt volgens de politie ongeveer twee miljoen gulden. Een deel van de planten was al in dozen verpakt en in een vrachtwagen geladen. Het was de tweede keer binnen korte tijd dat in Nieuwerkerk aan den IJssel een hennepplantage werd ontdekt. Begin juli werd een kwekerij ontdekt in een kas van ongeveer gelijke omvang. Daar stonden, aldus de politie, bijna 25.000 planten die duidelijk niet bedoeld waren voor de wettelijk wel toegestane zaadwinning. Toen werd een persoon aangehouden.