Nick Faldo

Golfer Nick Faldo heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan het wereldkampioenschap matchplay gewonnen.

In de finale te Wentworth kraakte de Engelse golfer de Amerikaan Jeff Sluman. De titelstrijd was al op de 29ste hole afgelopen. Faldo stond toen acht holes voor. Nooit eerder was de finale van het WK zo eenzijdig. De winnaar kreeg bij de trofee een cheque van 160.000 pond sterling, een kleine half miljoen gulden. Verliezer Sluman ontving 100.000 pond. In Wentworth behaalde Faldo zijn vijfde zege in Europa dit seizoen. Hij bracht zijn totaal aan prijzengeld van dit jaar op 751.000 pond, 2,25 miljoen gulden.

De Duitser Bernhard Langer behaalde in Alveslohe bij Hamburg in het Honda Open zijn tweede overwinning dit seizoen na het Heineken Open op Noordwijk. De Duitser verdedigde op de slotdag gemakkelijk zijn drie slagen voorsprong tegen de Noordier Darren Clarke. Langers vrij onbekende landgenoot Sven Strüver verbeterde met 64 slagen op de slotdag het baanrecord. Chris van der Velde miste met 74 en 76 voor de eerste twee ronden de cut en eindigt daardoor waarschijnlijk niet hoog genoeg in het Europese geldklassement om zijn Tour-kaart automatisch te behouden.