Nedlloyd trekt zich terug uit luchtvracht

ROTTERDAM, 12 OKT. Het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd wil haar belang van 50 procent in de luchtbevrachter MSAS/Nedlloyd Air Cargo op Schiphol overdragen aan partner MSAS Cargo International in Londen.

Niet bekend

Nedlloyd en MSAS Cargo International vormden al enige jaren een joint-venture. De bedrijven opereerden samen in de Benelux en Spanje. Naast de luchtvrachtactiviteiten neemt MSAS Cargo International eveneens het belang over van 50 procent dat Nedlloyd heeft in de vestigingen in het Belgische Zaventem (60 werknemers) en Madrid (ruim 50 werknemers). Twee jaar geleden nam het Britse concern ook al de luchtvrachtactiviteiten van Nedlloyd in de VS over.

Het afstoten van de luchtvrachtbelangen past in het desinvesteringsprogramma waar Nedlloyd vorig jaar het grootste deel van afwerkte. Het concern, dat over het eerste halfjaar een schamele winst boekte van een miljoen gulden, concentreert zich op haar twee kernactiviteiten, de containerlijnvaart en het Europese wegtransport.

Bij Nedlloyd worden de luchtvrachtactiviteiten niet langer tot de kernactiviteiten gerekend. Vorig jaar werden om dezelfde reden de deelnemingen die Nedlloyd had in het Duitse Union Air en Gerlach Air in België en Nederland verkocht.

Op de Amsterdamse effectenbeurs reageerde de koers van Nedlloyd vanmorgen nauwelijks op het bericht. Het aandeel, dat de afgelopen maanden sterk in waarde daalde, noteerde aan het begin van de middag onveranderd op 33,50 gulden. Begin maart was het aandeel nog 65,10 gulden waard.