Kiezersboycot in LIbanon

BEIROET, 12 OKT. Ook de laatste ronde van de parlementsverkiezingen in Libanon is gisteren massaal geboycot door de kiezers.

Van officiële zijde werd een opkomst van 18 procent gemeld bij de verkiezingen in het overwegend door christenen bewoonde gebied van Keserwan ten noorden en noordoosten van Beiroet. Veel mensen gingen naar de kerken in plaats van naar de stembureaus, terwijl de kerkklokken luidden “ten teken van rouw voor de democratie”. De verkiezingen in dit gebied werden eind augustus afgelast nadat alle kandidaten op één na zich hadden teruggetrokken. Sindsdien zijn echter enkele barsten opgetreden in het lokale christelijke oppositiefront, waarbinnen sommigen nu de voorkeur geven aan oppositie vanuit het parlement. De verkiezingen in de rest van het land, in augustus en september, werden massaal geboycot door de christenen, en ook door veel sunnieten, omdat ze werden gehouden in aanwezigheid van het Syrische leger. (Reuter, AP)