Nieuwsvoorziening (1)

Redacteur Zeger Luyendijk schrijft naar aanleiding van de televisieverslaggeving van de vliegramp in de Bijlmermeer, dat het NOS-Journaal om 19.45 uur als eerste het nieuws meldde (NRC Handelsblad, 5 oktober).

Onjuist, want het RTL 4 nieuws deed dat al om 19.30 uur, met een telefonische bijdrage van een verslaggever ter plekke, en een ooggetuigeverslag. RTL 4 had ook als eerste een live beeldverbinding met een verslaggever in de Bijlmer (22.05). Onjuist is tevens de mededeling van Luyendijk dat het RTL 4 nieuws buiten de reguliere uitzendingen geen aandacht aan de ramp besteedde. Er waren extra uitzendingen om 21.05 uur, en rond 22.00 en 23.00 uur. Het late nieuws van zondag had een lengte van 20 minuten, twee keer zo lang als normaal.

    • Jan Sandberg
    • Eind Rtl 4 Nieuws