Grafiek: Nederlandse en Belgische managers ...

Grafiek: Nederlandse en Belgische managers lunchen het meeste in de kantine, terwijl Franse managers het meeste in restaurants eten.

Dit blijkt uit een onderzoek van MJP Carat International onder managers uit een vijftal Europese landen. Op de vraag waar zij de vorige dag hadden geluncht, antwoordde 36 procent van de Nederlandse en 38 procent van de Belgische managers dat zij in de kantine hadden gegeten. Van de Franse managers zei 38 procent dat zij de vorige dag in een restaurant hadden geluncht. Uit het onderzoek blijkt dat de lunchgewoonten sterk verschillen in de onderzochte landen. In Duitsland slaat éénderde van de managers de lunch over, in Frankrijk en België is dit nog geen 10 procent. Eén op de vijf Franse en Nederlandse managers gaan tussen de middag naar huis om te eten, in Duitsland is dit nog geen 4 procent. In Nederland wordt het snelst geluncht, in 36 minuten. Belgen en Fransen daarentegen trekken voor hun lunch bijna een uur uit.