Winstprognose Porceleyne Fles omlaag bijgesteld

Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek de Porceleyne Fles Anno 1653 te Delft heeft bekend gemaakt dat de omzet en resultaten in de zomer zijn achtergebleven bij de verwachtingen.

De voorraden van de Delkftsblauwe produkten zijn verder opgelopen. De directie verwacht dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, over 1992 een "break-even' resultaat ontstaat. Eerder dit jaar werd door de directie nog een omzetstijging van 20 procent en een “redelijk” resultaat voorspeld. Over 1991 boekte de fabriek een verlies van acht ton. Eind juni werd bekend dat de investeringsmaatschappij Wolters Schaberg uit De Bilt grootaandeelhouder van de Porceleyne Fles is geworden. Wolters nam een belang van 49,9 procent in het Delftse bedrijf over van de Nationale Investeringsbank (NIB) met als doel de financiële situatie van de Porceleyne Fles te versterken.