Verder verlies van banen bij Compaq

De Amerikaanse computerfabrikant Compaq wil duizend arbeidsplaatsen kwijt.

Nog deze maand zullen er 700 banen worden geschrapt. De daarmee gepaard gaande kosten komen uit op ongeveer 85 miljoen dollar en zullen in het derde kwartaal in de boeken worden verwerkt. Een jaar geleden werden al 1400 werknemers naar huis gestuurd. De computerfabrikant heeft zijn hoofdkantoor in Houston en heeft in de wereld totaal ongeveer 10.000 werknemers. Tezelfdertijd heeft Compaq zijn belang verkocht in Conner Peripherals, een transactie die 86 miljoen dollar boekwinst oplevert.

In het tweede kwartaal maakte Compaq een winst van 29 miljoen dollar. De onderneming noemt de scherpe concurrentie gepaard gaande aan forse prijsdalingen van personal computers van de laatste tijd als oorzaak van de herstructurering.