Paul Haarhuis verliest van zijn dubbelpartner

SYDNEY, 9 OKT. Paul Haarhuis is in de kwartfinales van het tennistoernooi van Sydney uitgeschakeld. Hij verloor in de twee sets van Goran Ivanisevic. De Kroaat, de partner van Haarhuis in het dubbelspel, won de eerste set in de tiebreak met 7-1. In de tweede had Ivanisevic, die als tweede is geplaatst, aan één doorbraak voldoende voor de zege, 6-3. Haarhuis had de kwartfinales bereikt door een overwinning op de Australiër Wally Masur, die in de eerste set bij een 5-3 achterstand de strijd met een enkelblessure opgaf.

Richard Krajicek kwam in de kwartfinale door een overwinning in drie sets (6-3, 4-6, 6-2) op de Australiër Neil Borwick, die de Australian Indoor Championships op een wild card was binnengekomen. Na een bye in de eerste ronde versloeg hij in de tweede de Amerikaan David Wheaton, de gelegenheidspartner van Krajicek in het dubbelspel. In de achtste finales maakte hij het de als zesde geplaatste Krajicek vrij lastig. Pas in de derde set nam de Hagenaar afstand. In de kwartfinales ontmoet Krajicek de als vierde geplaatste Ivan Lendl.

De verrassing in Sydney kwam op naam van Patrick Kuhnen, de nummer 106 van de wereld. Hij bombardeerde Agassi het toernooi uit. Kuhnen sloeg 23 aces in 10 opslagbeurten. Hij opende de wedstrijd met drie aces op rij. Wimbledon-winnaar stond erbij en keek ernaar. “Ik stond machteloos”, zei hij na de nederlaag. “De ballen vlogen aan alle kanten langs me heen.”

Exuses voor het verlies had de Las Vegas Kid niet. “Ik heb last van een opkomend griepje en een lichte blessure aan mijn dijbeen, maar dat was niet de oorzaak van mijn nederlaag. Kuhnen serveerde gewoon te goed.” Wel gaf Agassi aan dat hij het toernooi van Tokio volgende week laat schieten om te herstellen. De Zweed Holm werd de tegenstander van Kuhnen in de kwart eindstrijd. Holm schakelde de als vijfde geplaatste Ferreira uit (6-3 en 6-3).

In Toulouse haalde Jan Siemerink de laatste acht. De 21-jarige Rijnsburger versloeg in de tweede ronde de Zwitserse olympisch kampioen Marc Rosset in drie sets, 4-6, 6-4 en 6-4. (Reuter/ANP)