Madurodam mag gaan uitbreiden

DEN HAAG, 9 OKT. De Haagse gemeenteraad is gisteren unaniem akkoord gegaan met de uitbreidingsplannen van de miniatuurstad Madurodam.

Voor de uitbreiding moet 0,4 hectare Haags groen bij de Scheveningse Bosjes verdwijnen. De bereikte overeenstemming voorziet in een nieuw contract tussen Den Haag en de Stichting Madurodam die na de oorlog werd opgericht ter nagedachtenis van de in het concentratiekamp Dachau overleden en postuum met de Militaire Willemsorde onderscheiden Willem Maduro. De openlucht-miniatuurstad wordt in de toekomst gedeeltelijk overdekt. De Deltawerken en de Rotterdamse binnenstad zullen tot de nieuwe attracties behoren. De kosten van de uitbreiding, onder meer met parkeerterreinen zijn circa vijf miljoen gulden, waarvan de helft gedekt wordt uit de opbrengst van extra aardgasbaten.