Indianen-protest bij Defensie tegen Luchtmacht

DEN HAAG, 9 OKT. Staatssecretaris Van Voorst tot Voorst (defensie) heeft gisteren een afvaardiging van Canadese Innu-indianen op bezoek gekregen, die kwam protesteren tegen laagvliegoefeningen van de Nederlandse luchtmacht boven hun gebied.

De Innu protesteren al geruime tijd tegen oefeningen van de NAVO boven hun jachtgebieden. Die zouden nadelig zijn voor het milieu en de wildstand. Hoewel de Innu van de staatssecretaris slechts het formele standpunt te horen kreeg, dat de Nederlandse regering in afwachting is van de milieu-effectrapportage van de Canadese overheid, verklaarden zij zich na afloop zeer tevreden. Het was voor het eerst dat zij rechtstreeks toegang kregen tot een Nederlandse bewindsman. Een woordvoerder van het ministerie van defensie verklaarde dat de Canadese regering een besluit moet nemen over het al dan niet houden van laagvliegoefeningen boven Innu-gebied.