Société Générale verhoogt winst over eerste halfjaar

De Franse bankinstelling Société Générale verraste zijn aandeelhouders met een 8 procent gestegen halfjaarwinst. Over de eerste zes maanden werd 1,98 franc (657 miljoen gulden) winst geboekt tegen 1,83 miljard franc vorig jaar.

Dit lijkt het tij van slechte berichten in de Franse bankenwereld enigszins te keren. Veel Franse banken, ook Société Générale, hebben de afgelopen maanden bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd die gepaard gingen met banenverlies.

Crédit Lyonnais, een andere grote Franse bank, maakte vorige maand een nauwelijks gelijkblijvende halfjaarwinst bekend.

Banque Indosuez, met veel industriebelangen, liet pasgeleden een scherp winstdaling zien. Ook Paribas, eveneens een van de grotere Franse financiële instellingen, stelde teleur. Slechts door een grote opbrengst uit buitengewone baten ontstaan door verkoop van bezittingen, kon een dramatische winstdaling worden voorkomen.