Opnieuw bom in Londen

LONDEN, 8 OKT. Gisteravond is in Londen opnieuw een bom ontploft. Hierbij vielen geen slachtoffers, in tegenstelling tot de eerste ontploffing van dinsdagavond waarbij vijf mensen gewond raakten.

De eerste bom ontplofte in een afvalbak nabij Piccadilly Circus. Een tweede, lichte bom ontplofte in een straatje van de Londense theaterwijk, anderhalve kilometer oostelijk van Piccadilly, nabij een groot kantoorblok, waar onder meer de federatie van Britse industrieën is gevestigd. Volgens een politiewoordvoerder was het te danken aan het stille uur dat er geen slachtoffers vielen.

Niemand heeft tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist, maar aangenomen wordt dat ze het werk zijn van het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA). Ze worden algemeen beschouwd als een uitdaging aan het adres van de Britse regering en de Conservatieve partij die thans hun congres houden in de badplaats Brighton. De Britse politie had gewaarschuwd voor bomaanslagen. Tijdens het jaarlijkse congres van van 1984 ontkwam de toenmalige premier Thatcher ternauwernood aan de dood, toen een IRA-bom ontplofte in het Grand-hotel van Brighton, waar zij verbleef. (Reuter)