Migraine-patiënt blijft bijbetalen voor medicijnen

DEN HAAG, 8 OKT. Migrainepatiënten die het middel Imigran injecteren zullen bij moeten blijven betalen. De Nederlandse Vereniging van Migraine Patiënten heeft hierover vandaag voor de president van de Haagse rechtbank een kort geding tegen de staat verloren.

De vereniging meent dat de dure Imigran-injecties in een verkeerde groep zijn ingedeeld in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).. Die groep bestaat uit minder effectieve, maar goedkopere anti-migrainemiddelen. Doordat Imigran boven de in het GVS geldende limiet is geprijsd moeten de patiënten tot zeventig gulden bij betalen. De vereniging stelt dat de andere anti-migrainemiddelen (ergotamine-preparaten) niet zo goed werken en bovendien óf niet meer worden verkocht, óf binnenkort van de markt worden gehaald.