Maradona zorgt in eerste thuisduel voor winst Sevilla

ROTTERDAM, 8 OKT. Diego Maradona heeft zijn eerste weldaad voor Sevilla verricht. In zijn eerste thuiswedstrijd bezorgde hij zijn nieuwe werkgever via een in de 52ste minuut benutte strafschop een 1-0 overwinning tegen Real Zaragoza. Maradona was uitzinnig van vreugde nadat hij had gescoord. Vijf minuten later was dicht bij een tweede treffer. Zijn vrije trap miste het doel net.

Maradona, die aanvoerder was, speelde de volle negentig minuten. Hij was actief en bracht zijn medespelers drie keer in scoringspositie. De Argentijn was licht geblesseerd aan zijn rechterenkel. Die was ingepakt. Hij had de kwetsuur in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Atletico Bilbao opgelopen. “Ik heb geen pijn gevoeld”, zei hij na het duel.

Sevilla heeft door de overwinning op Bilbao nu zeven punten uit zes wedstrijden. Dat zijn er drie minder dan koploper La Coruna dat op en tegen Tenerife zijn eerste nederlaag van deze competitie leed (3-1). Barcelona had op gelijke hoogte kunnen komen, maar verzuimde op eigen terrein van hekkesluiter Albacete te winnen. Het werd 3-3. Voor Albacete was dat verrassende gelijkspel een revanche voor verleden jaar. Toen verloor de club in het Nou Camp-stadion met 7-1.

Het zag er lange tijd naar uit dat Barcelona weer een grote zege zou behalen. Na dertien minuten leidde het team van Cruijff al met 3-0 door doelpunten van Laudrup, Stoitsjkov en Beguiristain. Na rust beleefde Barcelona echter een regelrechte afgang door Albacete tot 3-3 te laten terugkomen. Ronald Koeman speelde mee, Richard Witschge niet. Een boze Cruijff zei na afloop dat voor niemand van zijn ploeg een excuus voor de dramatische terugval kon hebben.

In Spanje werd bekendgemaakt dat Johan Cruijff gaat meewerken aan het voetbalprogramma "Formula Futbol' van de commerciële televisiezender Atena 3. Hij krijgt ongeveer 60.000 gulden per aflevering. Trainer Benito Floro van Real Madrid heeft eveneens zijn medewerking toegezegd. Hij krijgt echter geen vergoeding.