Heidemij verwerft belang in Frans ingenieursbureau

Heidemij in Arnhem (activiteiten op het gebied van milieu, infrastructuur en vastgoed) heeft een belang verworven van 25 procent in het Franse ingenieursbureau BDPA-Scetagri. Dit is een dochterbedrijf van C3D, die op haar beurt weer een onderdeel vormt van de Franse Groupe Caisse des Depôts GCD.

BDPA is een ingenieursbureau dat is gespecialiseerd in plattelandsontwikkeling, de voedingsmiddelenindustrie en het milieu. Het bureau was oorspronkelijk vooral actief in Afrika, maar heeft de werkzaamheden sterk uitgebreid naar Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa. De omzet van BDPA bedroeg vorig jaar 141 miljoen franc (48 miljoen gulden). Bij het bedrijf werken 150 mensen.

Over 1991 behaalde Heidemij een omzet van 820 miljoen gulden en boekte 18,2 miljoen gulden winst. Over de eerste zes maanden van 1992 steeg de winst met 10 procent tot 10,3 miljoen gulden vergeleken met de eerste helft van 1991. De omzet nam toe van 154 tot 174 miljoen gulden. Bij Heidemij werkten eind 1991 ruim 2400 mensen.

Met de deelneming verankeren Heidemij en C3D de al enige tijd bestaande samenwerking tussen BDPA en het Heidemij-onderdeel Euroconsult, dat zich ook bezighoudt met plattelandsontwikkeling en milieu-advisering in de Derde Wereld en Oost-Europa. Verder wordt de band versterkt tussen C3D en Heidemij met het oog op verdergaande samenwerking in Frankrijk. Heidemij wil in Frankrijk - waar zij nu vooral Nederlandse boeren begeleidt - uitbreiden naar plattelandsontwikkeling en milieu.

C3D behaalt een omzet van 7 miljard franc (2,3 miljard).