"GAK overtreedt regels bij strafkortingen'

ROTTERDAM, 8 OKT. Bij het Gemeenschappelijk Administratiekantoor liggen 15.000 dossiers van mensen die in aanmerking komen voor een strafkorting op behandeling te wachten.

Op verschillende kantoren heeft dit tot noodprocedures geleid, waarbij regels voor de afhandeling zijn overschreden. Dit schrijft het FNV Magazine. In het artikel geeft H. Hoogduin, bestuurslid van twee bedrijfsverenigingen de schuld aan Den Haag. “De politiek moet ophouden met al die kolerewetten. (...) Alles moet zo moeilijk worden dat niemand er meer iets van begrijpt.” De opeenhoping van dossiers heeft op kantoren tot noodprocedures geleid waarbij directies eigenmachtig grote stapels "doordraaiden'. Drie directeuren zouden hiervoor door de Toezichtkamer of besturen van bedrijfsverenigingen zijn berispt. In een reactie zegt het GAK in het belang van cliënten (“lang wachten op geld is altijd vervelend”) wel eens beslissingen vooruitlopend op een bestuursbesluit te hebben genomen, maar “in veel gevallen werd het bestuur dan achteraf genformeerd.”