Bijstand en scheiding (2)

Heikelien Verrijn Stuart stelt dat de gedupeerden verontrust zijn over de stilzwijgende manier waarop het wetsvoorstel tot wet is geworden.

Echter als er al sprake is geweest van stilzwijgendheid, dan heeft dat toch vooral aan de media gelegen. Het voorstel was jaren in behandeling en heeft de normale parlementaire procedure doorlopen. De media hebben zich niet in de mogelijke consequenties ervan verdiept. Vandaar de plotselinge verontrusting toen men de gevolgen onderkende. In ons kwartaalblad "Uit Balans' hebben wij vaak aandacht aan deze materie besteed. Het is wat wrang dat er nu sprake is van algemene verontwaardiging bij zowel degenen die verplicht worden te betalen als bij de bijstandsontvangers, terwijl er in ons land duizenden mensen zijn die veroordeeld zijn tot levenslang alimentatie betalen aan een ex-partner.

    • Mw. A.C. Weber
    • Stichting Organisatie Gescheiden Mensen