Weer arrestatie in Maxwell-zaak

LONDEN, 7 OKT. In het schandaal rond de ineenstorting van het imperium van wijlen mediamagnaat Robert Maxwell is opnieuw een arrestatie verricht. Verdachte is Robert Bunn (46), voormalig financieel directeur van de Maxwell-groep. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan oplichting van 35 bankiers.

In juni werden de twee zoons van Maxwell, Kevin en Ian, gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten, evenals als financieel adviseur Larry Trachtenberg. Het bureau voor ernstige fraudezaken heeft hen beschuldigd van plundering van de pensioenfondsen van het bedrijf en oplichting van banken voor ten minste 112 miljoen pond. Kevin Maxwell werd vorige maand failliet verklaard. Hij had schulden van meer dan 400 miljoen pond. Het was het grootste faillissement uit de Britse geschiedenis.

Kevin Maxwell heeft deze week voor de tweede maal tevergeefs geprobeerd om inzage te krijgen in de informatie die het Bureau voor ernstige fraudezaken over hem heeft verzameld. Het bureau weigert inlichtingen omdat het onderzoek nog in gang is. Een rechtbank stelde het bureau in het gelijk. Maxwell wilde de informatie inzien om zich voor te bereiden om nieuwe ondervragingen door het bureau, die eind deze week zullen plaatshebben. (Reuter)