Paul Haarhuis

Paul Haarhuis heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van het met 1,25 miljoen gulden gedoteerde toernooi in Sydney.

De 27-jarige Eindhovenaar won met gemak van de Australiër Grant Doyle, die een wild card had gekregen van de organisatie: 6-1 6-3. Haarhuis, negende geplaatst, speelt in de achtste finales tegen een andere Australiër, Wally Masur. Deze bedwong zijn landgenoot Jamie Morgan met 6-4 6-3. Masur staat achtste op de plaatsingslijst.

Gisteren haalde Richard Krajicek, die net als Haarhuis een bye had in de eerste ronde, de laatste zestien door een zege op de Oostenrijker Antonitsch. De Hagenaar, zesde geplaatst, komt in de volgende ronde Neil Borwick tegen. De Australiër, eveneens met een wild card toegelaten, verraste in de tweede ronde de als elfde geplaatste Amerikaan David Wheaton (6-0 3-6 6-4).