Leeds-Stuttgart

De beslissingswedstrijd tussen Leeds United en VfB Stuttgart wordt vrijdag in Barcelona gespeeld.

Dit heeft de UEFA in Bern bekend gemaakt. Zaterdag verklaarde de tuchtcommissie van de UEFA de uitslag 4-1 in de return uit de eerste ronde van het Europese bekertoernooi voor landskampioenen ongeldig, omdat de Duitsers de slotfase van het duel met vier buitenlanders speelden. Reglementair zijn slechts drie buitenlanders toegestaan. De tuchtcommissie kende Leeds een overwinning van 3-0 toe. Omdat Stuttgart de eerste wedstrijd met 3-0 had gewonnen, werd een beslissingswedstrijd noodzakelijk. Woordvoerders van beide ploegen hebben meegedeeld akkoord te gaan met de beslissing van de UEFA. Ook United, dat aanvankelijk eiste dat de derde wedstrijd in Leeds zou worden gespeeld. Leeds kan beschikken over zijn Engelse internationals David Batty en Tony Dorigo. Bondscoach Graham Taylor, die hen selecteerde voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, gaf hen permissie voor hun club te spelen.