Kon. Koopmans Meelfabrieken investeert ƒ 10 mln

Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden wil in het Brabantse Udenhout tien miljoen gulden investeren in de produktie van diepvriesdeegprodukten.

Het vernieuwde produktiebedrijf moet in het voorjaar van 1993 gereed zijn. Dat is vanmorgen door de hoofddirectie in Leeuwarden bekendgemaakt.

Sinds het afstoten van mengvoeders (1989) en huisdierenvoeding (1991) heeft Koopmans twee kernactiviteiten: meelprodukten voor de industriële en ambachtelijke markt en consumptieprodukten. Het bedrijf heeft vestigingen in Leeuwarden, Udenhout en in het Duitse Essen. In Udenhout worden voornamelijk diepvries- en deegprodukten geproduceerd. De jaarlijkse omzet bedraagt 120 miljoen en er zijn ruim 200 mensen vast in dienst. De directie verwacht de omzet binnen drie a vier jaar te verdubbelen.