Italiaanse politie looft tipgeld uit

Door onze correspondent ROME, 7 OKT. De Italiaanse politie heeft tipgeld uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van voortvluchtige mafiosi.

Een beslissende tip over een van de top-drie op de lijst van gezochten kan ruim een miljoen gulden opleveren. Het is voor het eerst dat tipgeld wordt gebruikt in de strijd tegen de mafia. Dit is mogelijk gemaakt onder het nieuwe pakket anti-mafiamaatregelen dat deze zomer is genomen, na de mafiamoorden op de rechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino. Tips over minder belangrijke mafiosi kunnen een paar duizend gulden opleveren, maar de politie heeft een top-twintig opgesteld van de meest gezochte misdadigers. Bovenaan staan drie leiders van de Siciliaanse mafia: Totò Riina en Bernardo Provenzano, de nummers één en twee van de mafiabende van de Corleonesi, en Nitto Santapaola, een mafialeider uit Catania.