Foto: BERLIJN - Het negende wereldkampioenschap ...

Foto: BERLIJN - Het negende wereldkampioenschap Monopolie-spelen is gisteren in Berlijn gewonnen door de 34-jarige Nederlandse bankier Joost van Orten.

Van Orten versloeg in de finale de Japanse wereldkamipoen Ikuo Hyakuta en de kandidaten van Canada, Finland en Italië. De nieuwe wereldkampioen ontving een bedrag van 15.140 dollar overeenkomend met de totale hoeveelheid geld in een spel Monopolie. De kampioenschappen worden eens in de vier jaar georganiseerd door de Amerikaanse firma Parker Brothers, de distributeur van Monopolie. Sinds 1930 zijn er wereldwijd 150 miljoen exemplaren van het spel verkocht - de versies van het spel verschillen per land. Monopolie wordt thans naar schatting door 250 miljoen mensen gespeeld. Van die massa zullen er maar weinigen zijn die met wereldkampioen Van Orten de Brink (Ons Dorp) kennen. (foto EPA)