51 jongeren in Kampen besmet met gesloten tbc

KAMPEN, 7 OKT. In Kampen zijn 51 jongeren besmet met longtuberculose.

De GGD IJssel Vecht vroeg ruim 4500 jongeren in de leeftijd van 13- 23 jaar zich zaterdag te melden voor een tbc-test. De met het zogenoemde gesloten tbc besmette personen zijn allen bezoekers van vier cafés en bar-dancings in Kampen. Vanaf januari zijn in de omgeving van Kampen naast deze groep nog eens 40 jongeren besmet geraakt met gesloten tbc. De drager hiervan, een bezoeker van de vier horeca-gelegenheden, werd begin dit jaar getraceerd. Onduidelijk is of deze ook de 51 nieuwe patiënten heeft besmet. Zij hebben nog geen klachten. Pas in een later stadium van de ziekte kunnen symptomen optreden zoals een droge hoest, verzwakking en vermagering. Zonder een behandeling met medicijnen kan gesloten tbc overgaan in open tbc.