Zwaarste straf in zaak RKC geëist tegen oefenmeester

DEN BOSCH, 6 OKT. Leo van Veen, trainer van RKC, hoorde gistermiddag de zwaarste straf tot nu in de zwart geldaffaire rond de voetbalclub tegen zich eisen. Acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk, en een boete van 40.000 gulden luidde de eis van officier van justitie in Den Bosch mr. J. Pieters. Deze was bereid de resterende onvoorwaardelijke straf van vier maanden te vervangen door 150 uur dienstverlening “omdat Van Veen moeilijk misbaar is bij zijn toch al in nood verkerende club.”

Mr. Pieters baseerde zich bij zijn eis vooral op het feit dat Van Veen al eens eerder voor een vergelijkbaar vergrijp met justitie in aanraking kwam. Van Veens aandeel in de fraudezaak bij RKC was volgens diens advocaat mr. Verbunt echter slechts “kruimelarij” Uiteindelijk ging het bij Van Veen om een bedrag van 25.000 gulden aan niet opgegeven inkomsten, verkregen uit premies van honderd tot honderdvijftig gulden per wedstrijdpunt. De overige zaken waarvoor Van Veen zich voor de Bossche rechtbank moest verantwoorden betrof verzwegen inkomsten die hij buiten RKC genoot.