Weer acquisitie Bührmann in VS

Bührmann-Tetterode neemt het Amerikaanse bedrijf Miller Business Systems over.

Miller heeft een jaaromzet van zeventig miljoen dollar (112 miljoen gulden) en heeft 360 mensen in dienst. De BT-divisie "Office Products', waar Miller wordt ondergebracht, behaalde in 1991 een omzet van ruim 1 miljard gulden. De divisie maakt aanspraak op een vooraanstaande marktpositie in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In de VS neemt het concern met het opgebouwde distributienet een tweede plaats in met zes dochterondernemingen in diverse staten. Verwacht wordt dat BT Office Products USA dit jaar een omzet van ongeveer 560 miljoen gulden zal behalen.

De totale concernomzet over het boekjaar 1991 van Bührmann-Tetterode was 5.627 miljoen gulden. Het concern boekte 104,4 miljoen winst.