Vervelende advertentie

ROTTERDAM, 6 OKT. De directie van de Hollandse Bank-Unie in Rotterdam, een dochter van ABN Amro, vindt het “buitengewoon ongelukkig” en “heel vervelend” dat zij uitgerekend vlak na de vliegramp in de Bijlmermeer, een halve pagina grote advertentie met een Boeing 747 in Het Financieele Dagblad heeft geplaatst.

Volgens HBU-directeur L.J.M. Meijboom kon deze advertentie, hoe ongelukkig ook niet voorkomen worden “omdat die deel uitmaakt van een langlopende campagne. Bovendien hadden wij met deze advertentie al vaker geadverteerd”.

De STER had zondagavond rond half negen al besloten om die avond verder geen reclame meer uit te zenden. Daarna zijn de spots die de rest van deze week stonden geprogrammeerd koortsachtig onderzocht om te zien of er een ongewild verband zou kunnen worden gelegd met de ramp. De adverteerders in kwestie werd gevraagd of ze de reclame-uitzendingen wilden terugtrekken.