SAS mengt zich in overnamestrijd om Continental

Scandinavian Airline Systems (SAS) heeft gisteren bericht dat het van plan is om samen met Houston Air Inc., eigendom van de in Houston wonende Mexicaanse zakenman Alfredo Brener, een nieuw overnamebod uit te brengen op de al enige tijd in financiële moeilijkheden verkerende Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines.

De details hiervan zullen binnenkort bekend worden gemaakt, zo liet een zegsman weten.

Enkele maanden eerder bracht Brener al een bod uit maar dat werd daarna overtroefd door diverse hogere biedingen.

SAS bezit sinds augustus 1990 een belang van 16,8 procent in het kapitaal van Continental en 18,4 procent van de stemrechten. Dit jaar is al verscheidene malen gepoogd om Continental over te nemen. In juli bracht de zakenman Hurwitz uit Houston als eerste een bod uit van 350 miljoen dollar voor een meerderheidsbelang. Hierop volgde Brener met 385 miljoen dollar, waarna een groep onder leiding van Air Canada 400 miljoen dollar bood, gevolgd door eveneens 400 miljoen dollar door Lufthansa. Vorige week kwam er een bod van 425 miljoen dollar overheen, uitgebracht door een investeringsgroep onder meer bestaande uit voormalige werknemers van Continental.