Ook Friese presentatie op Buchmesse 1993

LEEUWARDEN, 6 OKT. De provincie Friesland gaat 30.000 gulden besteden aan de Frankfurter Buchmesse van volgend jaar. Nederland en Vlaanderen zijn samen themaland van deze boekenbeurs. Ook voor de Friese taal is er aparte aandacht.

Er wordt in het Nederlandse paviljoen een Fries hoekje ingericht en er zal een Friese auteur worden afgevaardigd, die nog moet worden aangewezen. Medewerking aan de boekenbeurs wordt verder verleend door het Fries Letterkundig Museum en Documentatiecentrum.

Tot nu toe is er ruim vijf miljoen gulden aan overheidsgelden uit Nederland en Vlaanderen ter beschikking gesteld. Bijdragen van particulieren druppelen binnen. Voor de activiteiten buiten de Buchmesse, met name op het gebied van de podiumkunsten, kunnen Nederland en Vlaanderen rekenen op medewerking van de Frankfurter Feste en verscheidene theaters uit Frankfurt.