Elsevier verwerft Duitse uitgever

Excerpta Medica te Princeton, VS, onderdeel van het uitgeversconcern Elsevier, heeft per 1 oktober de in München gevestigde uitgever Werk-Verlag Dr. Edmund Banaschweski overgenomen.

Deze heeft als belangrijkste titel het twee maal per week verschijnende medische tijdschrift Ärtzliche Praxis met een oplage van 50.000 exemplaren. Daarnaast verschijnen de publikaties Zahnärtzliche Praxis en Rohstoff Rundschau. De uitgever heeft een jaaromzet van ongeveer 23 miljoen mark (bijna 26 miljoen gulden).

Excerpta Medica, met vestigingen in de VS, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Japan, Hong Kong en Australië, is een onderdeel van het Elsevier-concern dat zich bezig houdt met uitgeefactiviteiten op het gebied van medische informatie voor professionele markten.