Werk hervat bij tl-fabriek Philips in Oss

ROTTERDAM, 5 OKT. De vakbonden zijn dit weekeinde akkoord gegaan met de plannen van de directie van Philips Lighting in Oss om de produktie van tl-balken naar het Franse Nevers over te brengen. De werknemers, die afgelopen vrijdag voor 24 uur in staking gingen, hebben vanochtend het werk hervat.

De overbrenging van de produktie naar Frankrijk kost 180 arbeidsplaatsen. Philips heeft toegezegd dat de werknemers binnen het concern worden herplaatst. Tot teleurstelling van de Industriebond FNV ging de directie niet in op de uitkomst van een extern onderzoek dat de ondernemingsraad heeft laten verrichten. Daaruit blijkt dat de beoogde kostenbesparing van 15 procent kan worden behaald door meer efficiency binnen het bedrijf. Daarbij zouden "slechts' 30 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De vakbonden besloten vanochtend niettemin af te zien van verdere acties, nadat een meerderheid van de werknemers daartegen stemde.