Staking bij USAir

Technisch grondpersoneel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij USAir heeft vanmorgen gedreigd in staking te gaan.

Volgens een woordvoerster van de op vijf na grootste luchtvaartmaatschappij van de VS zijn afgevaardigden van de International Association of Machinists and Aerospace Workers in onderhandelingen met de directie niet tot een akkoord gekomen over nieuwe looncontracten. De piloten hadden al toegegeven aan het verzoek van de directie, maar het overige personeel ligt dwars. Vooruitlopend op de staking heeft USAir het aantal vluchten gereduceerd tot zestig procent van de normale capaciteit. USAir voert normaal gesproken dagelijks 2.700 vluchten uit. USAir heeft de afgelopen twee jaar totaal 700 miljoen dollar verlies geleden en wil een alliantie aangaan met British Airways. Deze zomer investeerde British Airways 750 miljoen dollar in USAir in ruil voor een belang dat kan uitgroeien tot 44 procent. Beide maatschappijen wachten nog op goedkeuring van de deelneming door de Amerikaanse autoriteiten.