Sevilla met Maradona komt tekort

MADRID, 5 OKT. Sevilla heeft in Spanje zijn eerste competitiewedstrijd met zijn nieuwe aanwinst Diego Maradona verloren. De ploeg kwam in Bilbao tekort tegen Athletic: 1-2.

Bij zijn eerste serieuze optreden na achttien maanden had de voormalige aanvoerder van het Argentijnse elftal een aandeel in de openingstreffer. Na de schorsing wegens gebruik van cocaïne liet Maradona zien nog steeds over een wonderbaarlijke linker voet te beschiken. Doelman Valencia van Athletic kreeg de bal na een vrije trap van de Argentijn kort voor rust niet onder controle. De La Fuente scoorde in de rebound. Maradona hield het 72 minuten vol. Coach Bilardo haalde zijn ster van het veld, nadat deze herhaaldelijk fors was aangepakt.

Op dat moment leidde Sevilla nog steeds. In de slotfase kwam Athletic Bilbao echter teug door doelpunten van Luke en Ciganda. Maradona was te spreken over zijn rentree. “Het ging goed en ik voelde me fit. Normaal gesproken had ik het duel uitgespeeld. Maar door die ene tackle raakte ik geblesseerd aan de enkel. De blessure is overigens niet ernstig. Dat we in de slotfase nog hebben verloren doet meer pijn.”

Deportivo la Coruna blijft in Spanje lijstaanvoerder zonder puntverlies. De ploeg, de verrassing van het seizoen, won zaterdagavond van Real Madrid, 3-2. Voor de "Koninklijke' was het de tweede nederlaag van deze competitie. (ANP)