Lansink slaat toe

Jos Lansink heeft in de eerste wedstrijd voor het Europese circuit om de wereldbeker meteen toegeslagen.

De Twentse ruiter was gisteren in de Deense stad Aarhus met Libero H de snelste foutloze deelnemer in de barrage, waarvoor zich negentien combinaties hadden geplaatst. De 31-jarige Lansink, die tijdens de Olympische Spelen in Barcelona met Egano goud met de Nederlandse equipe veroverde en in de individuele wedstrijd in de modder bleef steken, maakte een tijd van 35,08 seconden. Dat was anderhalve seconde sneller dan de Amerikaanse amazone Lisa Jacquin. De Duitse oud-wereldkampioen Gerd Wiltfang werd derde.

Nog drie Nederlanders eindigden bij de eerste tien. Henk van de Pol werd met Juriquilla vijfde, Jan Tops met Abbeville zevende en Emile Hendrix met Aldato negende. Vóór de finale om de wereldbeker, begin april in Göteborg, staan nog dertien Europese wedstrijden op het programma.