Golf

De Nederlands golfploeg is bij de wereldtitelstrijd golf voor amateurs in Vancouver op de achtste plaats geëindigd.

Het toernooi werd gewonnen door Niew-Zeeland. Het was de eerste keer dat Oranje op dit evenement een plaats bij de eerste tien veroverde. Voor een belangrijk deel was dat te danken aan Michael Vogel. De strokeplay-kampioen eindigde als achtste in het algemeen klassement. De Nederlandse ploeg, verder bestaand uit Goslings, Muntz en Nolte, kwam na vier dagen uit op 862 slagen. Niew-Zeeland eindigde op 823, voor de Verenigde Staten (830) en Australië (842).

Na het Europees kampioenschap clubprofessionals heeft Tim Giles ook het KPMG Masters gewonnen. De Engelsman verdedigde gisteren op Sluispolder in Alkmaar in stormachtige wind een voorsprong van zeven slagen. Giles wist zich voor zijn eerste afslag al zeker van de overwinning, hij liep zijn laatste ronde op zijn gemak in 74 slagen.

In Monsheim bij Stuttgart won de Engelsman Barry Lane het Duitse Masters. In de laatste ronde ging hij met een ronde van 68 slagen de Welshman Ian Woosnam en de Italiaan Constantino Rocca voorbij. Chris van der Velde haalde de "cut', eindigde met 285 slagen op de 38ste plaats en verdiende ruim 12.000 gulden. Hij behield daarmee een kleine kans op behoud van zijn Tour-kaart en hoeft misschien niet terug naar het kwalificatietoernooi in Montpellier.