Deviezenreserve Taiwan stijgt naar recordhoogte

De deviezenvoorraad van Taiwan is in september gestegen naar een recordhoogte van 90 miljard dollar.

Naar verwachting zal de voorraad deze maand verder stijgen naar ongeveer 92 miljard dollar, zo heeft een zegsman van de Taiwanese centrale bank verklaard. Taiwan beschikt over de grootste deviezenreserve in de wereld, een record dat de afgelopen maanden steeds verder is opgekrikt. Ongeveer 60 procent van de deviezenreserves wordt aangehouden in Amerikaanse dollars, 22 procent in Duitse marken, 11 procent in Japanse yen en het restant in Britse ponden en enkele andere valuta's.

De goudvoorraad is niet in deze cijfers opgenomen. De waarde van het bezit aan baar goud van de centrale bank bedraagt 6 miljard dollar. Tezamen komen de goud- en deviezenreserves uit op ruim 100 miljard dollar.